2012. január 21., szombat

Öltések közelről - január-február

Sziasztok!

Egy kis segítségként néhány közeli fotó (már amennyi látszik a speciális öltésekből):

A bal alsó sarokban a csillagocskák:a 1szál osztott hímző+ 1 szál arany-->Smyrna öltés (először egy x, majd rajta egy +)

A hópelyheket algériai szemmel készítjük-->kívülről befelé haladva mindig a 2x2 szem közepébe bökünk (a 8. lábacsa után kicsit olyan, mintha egy lyukacska keletkezne középen); fenn az égen Smyrna öltés rózsaszín osztott hímzővel és metaliccal (először egy x, majd rajta egy +)

Ismét a hópelyhek:)

A zöld faleveleket nyújtott Smyrna öltéssel készítjük 1 szem szélesen, 2 szem magasan (ettől nyújtott)

1szálas kontúrral készül a hóember orra

A jobb alsó csillagocskák ismét a fémes hímzővel kombinált osztott hímzővel készülnek (x majd +)

Bal alsó sarok: Trellis heart-hosszú öltésekkel készül, melyek 90fokban metszik egymást; a madarak csőrében fogott virág bimbója "Cup stitch" öltéssel készül-mintha két kis kalapka lenne összefordítva,amelynek a kúpos részét rövidke, egymást metsző öltések adják

A hónap név itt is egyszálas kontúröltéssel készül; bal oldalon fent a szív-->fél szemenként elcsúsztatva készített x-ekből áll; jobb oldalon fenn a pici piros szív pedig szuperminivel készül (nálam a 32ct anyagon 2x2 lyuk egy öltés, ahol ebben az esetben 4 apró x található)

A középen látható szív "Queen Stitch" öltésekkel kivarrt (kis csibecsőrökkel), a faleveleket pedig a népi hímzésekből ismert szatén öltésekkel készítjük:)

A felirat mellett mindkét oldalon egy.egy "algériai szem" öltés található, mivel a magyar február rövidebb az angol verziónál

A bal oldali piros szivecske halszálkaszerű öltéssel készül (középen ilyen mintázattal kapcsolódnak össze a két oldalról befelé tartó szálak)

A balra fent látható barnás-mályvás szivecske 2szál vastagsággal készített szatén öltésekből áll; a másik különlegesség, hogy a házikó fehér és fáradt rózsaszín részeit Smyrna öltésekkel készítjük (x majd +)-->ez kicsit időigényesebb, mint a sima x, de megéri, mert nagyon szépek lesznek az egy szálas szemek:)
 Puszi Mindenkinek, és jó munkát!

11 megjegyzés:

  1. Atttttyyyyaúristen! Én most váltottam vásznat. A jól ismert 18-as aidára varrok szimplán. Nekem ezek zöme szerintem nem fog összejönni a középre öltések miatt. De megpróbálom. Ha ok, ok, ha nem, nem. Szép lesz sima öltésekkel is szerintem. Spórolni akartam az anyaggal, ezért nem használtam a másik vásznat. Ebből meg túl nagy lett volna duplán. Így jártam. De most már csakazértis végig csinálom - max. nem nagyon dicsekedek hozzáértők (mint ti) előtt... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ildikó!
      Érdemes lenne legalább egy 28ct anyagot választanod, mert nagyon sok olyan öltés van, ami igényelné. 50x70cm elég lenne.
      Puszi
      Jucus

      Törlés
    2. Nincs. Meg más sincs, ami miatt nincs. Ezért marad ez. Legközelebb:)

      Törlés
  2. Köszi Jucus, ez nagyon sokat segített, most már tudom, hogy mit nem tudok :)) de tudni fogom, mert szeretném megtanulni! Szóval KÖSZÖNÖM SZÉPEN! Majd jövök, mihelyst lesz mit mutatni :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, Jucus,akkor pár helyen rossz öltéssel varrtam. Én a rajzot néztem és az alapján másképp értelmeztem. Valahová le vannak írva ezek az öltések, hogy Te ezt így tudod? Pl a Satin Heart öltést, a satin stich heart öltést jócskán nem úgy varrtam , mint Te. De tényleg honnan tudod ezeket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Margó!
      A mintaíven minden le van rajzolva. Az egyik lapon vannak a jelek, meg hogy hány szállal és milyen öltéssel kell kivitelezni, a másik lapon meg ott vannak az ábrák, hogy melyik öltéstípust hogyan kell kivitelezni.
      Ha segítség kell, rikkants:)

      Törlés
  4. Nnna.. most én is elejtettem az állam. :) Köszönöm szépen Jucus az aprólékos ismertetőt! :)

    VálaszTörlés
  5. Egy nagyon fontos valamit lefelejtettem: 2 darab gyöngyögykét kellene felvarrni a hóember kabátjára. Na, ezt én a keret zöld fonalából megoldottam egy szálas franciacsomóval:)

    VálaszTörlés