2012. január 31., kedd

Végszóra...

Bár azt írtam, hogy az elején elcsúszok, mégsem hagyott nyugodni, és csak kivarrtam még januárban az első mintát!!! 
Abszolút freestyle lett,mert nem követtem a színkulcsot, abból varrtam ami itthon volt... Azonkívül én nagyon nem szertem a  metálfonalat, ezért azt is kihagytam. 
A hónapnevet meghagytam angolul- úgy látom szinte csak én .. bár gondolkodom azon, hogy azt még átjavítom magyarra.
(az anyagot nem vasaltam át, kicsit gyűrött)

Hozzá lehet kezdeni

Ma nagy öröm ért, mert Jucus küldte a TDT Sal első három hónapjához a fonalakat és az anyagot. Még befejezem amit most csinálok,........és azután hajrá!

2012. január 30., hétfő

Még két nap...

... nap van januárból, s mivel van már átváltó tábla is - :) - este hozzá is fogok! Ha jól látom, akkor 32-es vászonra 1 szállal javasolja... nem lesz így egy kicsit ritka? Várom a véleményetek, akik már esetleg elkezdtétek! Pussssz!

2012. január 29., vasárnap

Átváltás

Sziasztok!

Beírom ide az első három hónap DMC kódjait. Persze, ettől el lehet térni, sőt:)))
De aki most kezdi hozzá összeszedni a fonalakat, annak segítség:

Január
NPI-->DMC
123-3064
155-3768
184A-3862
693-422
706-948
915-610
966-535
991BB-Blanc
031 pink metallic-->092 rózsaszín Kreinik, vagy bármilyen egyéb márka
024 gold-->002 arany Kreinik, vagy bármilyen egyéb márka

Február
NPI-->DMC
142-224
982-642
226-221
646-924
932-3041
991BB-Blanc
Dinky Dyes 145-rózsás átmenetes
Dinky Dyes 159-burgundi átmenetes
Dinky Dyes 088-közép zöld átmenetes

Március
226-221
292-522
925-610
921-927
952-611
991BB-Blanc
Dinky Dyes 136-sötét zöld átmenetes

Puszi Mindenkinek,

2012. január 28., szombat

elkezdtem :-)

Tegnap délután elkezdtem én is a januárt. Fotóval majd a jövő héten jövök, mert még nem haladtam túl sokat. Nagyon jó varrni ezt a mintát, főleg a Smyrna öltések tetszenek, pedig először féltem ezektől az új öltésektől. 28-as hímzővászonra varrok 2 szállal, aztán majd lesz olyan is amihez egy szálat használok, ahogy ajánlottátok korábbi hozzászólásokban. Teljesen beleszerettem amúgy ebbe  a naptárba, nagyon szépek a motívumok, tetszenek a színek, hímzővászonra is nagyon jó varrni, úgyhogy örülök, hogy belekezdtem. Megyek is még varrni egy kicsit ma este.
Szép estét mindenkinek!

Hurrá, itt vagyok én is, sziasztok! :)

Tavaly vettem részt először a Lizzie Kate Stamp SAL közös hímező csapatában. Nagyon kellemes volt, úgyhogy irtóra örülök, hogy itt lehetek.
Az örömködésen kívül még semmit nem csináltam, nincs még anyagom, elképzelésem, de hamarosan mindent intézek és indulhat a xszem!

lildikó

2012. január 27., péntek

Sziasztok,

Most már én is beköszönök:)
Nagyon tetszett ez a minta és még soha nem voltam ilyen közös hímzésben benne.Ezért úgy gondoltam belevágok és kipróbálom. Nagyon tetszik mindenki alkotása. Már én is próbálom elképzelni, hogyan is valósítom ezt meg.
Nincs még mintám, tud valaki segíteni ebben? Valaki el tudja nekem küldeni?
Köszönöm előre is:)
Szép hétvégét mindenkinek! 

Januárt írunk...

...azaz januárt hímzünk.
Én is elkészültem a januári mintácskámmal. Annyira aranyos minta, nagyon szeretem hímezni.
A vásznat magam festettem,  a kép nem adja igazán vissza a színét. Nem is tudom milyen színű igazán,olyan világos,sárgás,mustáros.:-)))
Van egy kis "segítségem" is,  ő Nina  aki mindig az ölembe kuporodik, ha nekiállok hímezni.

2012. január 26., csütörtök

Az én januárom

Sziasztok!

Jucus engem is elcsábított, erre a szépséges mintára.
Pár este alatt el is készültem az első hónappal. Mivel rózsaszín anyagot választottam, kicsit átvariáltam a színeket. És persze már kacérkodom a februárral is.

2012. január 25., szerda

Sziasztok!

Sziasztok!
Beköszönök én is. Először is köszönöm a meghívót és a lehetőséget! 
Ez az első SAL, amiben részt veszek. Remélem nem vágtam túl nagy fába a fejszét. :-)  Anyagom már van, még a fonalakat kell kiválogatnom. A mintát az előbb áttanulmányoztam, és az eddigi fél, negyed és egész x-ek után valóságos kihívás lesz ezeket az öltéseket megtanulni. De úgy látom, ezzel nem vagyok egyedül. :-)
Úgy tervezem, hogy havonta haladok egy-egy hónappal, és külön-külön fogom kivarrni őket, ahogy láttam már itt Margom-nál is. Így majd tudom cserélgetni a kis táblácskákat.

szép napot Mindenkinek!
Üdv, Marcsi





2012. január 24., kedd

Kérdés

Sziasztok!

Az vásznamat megfestettem,  a fonalakat átváltottam ,kiválogattam, szóval rajtra készen állok.
Délután elkezdeném, de valami még nem tiszta. Jól láttam, hogy az x-eket a minta 1 szállal írja???
Az az igazság, hogy nekem úgy nem fog rendesen fedni, tehát valószínű, hogy én 2 szállal fogok hímezni.

2012. január 23., hétfő

Krealady januárja

Az én januárom is elkészült. Arra a bizonyos fehér 18-as aidára. És élveztem. Ezen nagyon. Aztán ha lesz elég nagy darabom, akkor egyszer, valamikor lehet, hogy elkészítem vászonra is. A színeket Jucustól néztem. Egyáltalán nem tudtam követni az eredetieket. Váltani sem tudtam, mert nincs egyikből sem pont olyan. De így se rossz. Nekem legalábbis tetszik.
Az öltésekhez még ragaszkodtam. De ahogy elnéztem a következő hónapokat, egyre bonyolultabbak lesznek. Meglátom, mire leszek képes:) Most egy kicsit pihi, mást varrok. Aztán februárban ugrok neki a februárnak.

Márciusi fázisfotó

Sziasztok!
Hozzáfogtam a márciusi mintához és kedvcsinálóként megmutatom mennyit haladtam vele a hétvégén. Megint rabul ejtett a minta. A keretrészt, a faleveleket és a háztetőt saját festésű fonallal varrtam.

2012. január 21., szombat

Öltések közelről - január-február

Sziasztok!

Egy kis segítségként néhány közeli fotó (már amennyi látszik a speciális öltésekből):

A bal alsó sarokban a csillagocskák:a 1szál osztott hímző+ 1 szál arany-->Smyrna öltés (először egy x, majd rajta egy +)

A hópelyheket algériai szemmel készítjük-->kívülről befelé haladva mindig a 2x2 szem közepébe bökünk (a 8. lábacsa után kicsit olyan, mintha egy lyukacska keletkezne középen); fenn az égen Smyrna öltés rózsaszín osztott hímzővel és metaliccal (először egy x, majd rajta egy +)

Ismét a hópelyhek:)

A zöld faleveleket nyújtott Smyrna öltéssel készítjük 1 szem szélesen, 2 szem magasan (ettől nyújtott)

1szálas kontúrral készül a hóember orra

A jobb alsó csillagocskák ismét a fémes hímzővel kombinált osztott hímzővel készülnek (x majd +)

Bal alsó sarok: Trellis heart-hosszú öltésekkel készül, melyek 90fokban metszik egymást; a madarak csőrében fogott virág bimbója "Cup stitch" öltéssel készül-mintha két kis kalapka lenne összefordítva,amelynek a kúpos részét rövidke, egymást metsző öltések adják

A hónap név itt is egyszálas kontúröltéssel készül; bal oldalon fent a szív-->fél szemenként elcsúsztatva készített x-ekből áll; jobb oldalon fenn a pici piros szív pedig szuperminivel készül (nálam a 32ct anyagon 2x2 lyuk egy öltés, ahol ebben az esetben 4 apró x található)

A középen látható szív "Queen Stitch" öltésekkel kivarrt (kis csibecsőrökkel), a faleveleket pedig a népi hímzésekből ismert szatén öltésekkel készítjük:)

A felirat mellett mindkét oldalon egy.egy "algériai szem" öltés található, mivel a magyar február rövidebb az angol verziónál

A bal oldali piros szivecske halszálkaszerű öltéssel készül (középen ilyen mintázattal kapcsolódnak össze a két oldalról befelé tartó szálak)

A balra fent látható barnás-mályvás szivecske 2szál vastagsággal készített szatén öltésekből áll; a másik különlegesség, hogy a házikó fehér és fáradt rózsaszín részeit Smyrna öltésekkel készítjük (x majd +)-->ez kicsit időigényesebb, mint a sima x, de megéri, mert nagyon szépek lesznek az egy szálas szemek:)
 Puszi Mindenkinek, és jó munkát!

2012. január 20., péntek

Beköszönök

Sziasztok Mindenkinek!
Ez úton is nagyon szépen köszönöm a meghívót  és a lehetőséget!
Én is remélem, hogy sikerül megtanulnom az öltéseket, és időm is lesz rá, hogy végigcsináljam ezt a projektet (is) :))
Kezdődhet az anyag és fonal válogatás!
A hímzés majd csak februártól (hacsak nem éjszakánként), mert előtte még be kell fejeznem egy megkezdett munkámat. De igyekezni fogok, ígérem! :)
Jó munkát nekünk :)

Köszöntés

Bejelentkezés

Sziasztok!
Remélem sikerül a bejelentkezés. Én még nem kezdtem hozzá semmihez, ugyanis nincs hozzá anyagom, amire dolgozni tudnék. Először meg kell rendelnem, csak azután indulhat  munka. Nagyon izgulok, sőt félek mert én csak az alap öltést ismerem, nem tudom sikerül-e a mintáról megtanulnom az öltéseket. Nagy bátran jelentkeztem és lehet, hogy nagyot akar a szarka.....

Jelentem, elkezdtem.

A helyzet az, hogy kiválogattam, kiszámoltam, ez lett így az eleje. Nagyon pici lyukú vászonra, még a Jucustól kapott 25ct Dublin hímzővászonra kezdtem el hímezni szimplán. Tehát, esélyt sem adtam magamnak arra, hogy a különleges öltésekkel megbírkózzak. Mivel ritkán varrok ilyen sűrű vászonra, alig bírtam a keretet is kiszámolni, annyiszor megkeveredtem. Lesznek itt még gondok:) A sárgát lehet, hogy kicserélem valami aranyosabb színűre, most, hogy láttam Jucusnál, milyennek is kellene lennie.
Sőt, biztos kicserélem!

Bejelentkezés

Sziasztok!
Hát igen ,én sem tudtam ellenállni ennek a mintának.
Köszi a meghívást Jucus! Örülök, hogy együtt hímezhetek veletek!
A különleges öltésekkel meg majd együtt megküzdünk Kati (Lujza). :-))

sziasztok

Még mindig átváltók:)

Sziasztok!

Itt találtok még egyebeket is.

Puszi,

Szintén üdv mindenkinek!

Jucusom, nagyon szépen köszönöm a meghívást! Már ki van készítve nálam is minden, igyekszem Benneteket utolérni. A mintákat átböngésztem, én is izgalommal állok az érdekes öltések elébe.
Puszi addig, míg képet is tudok hozni. :)

Átváltó táblázat

Na, lányok! Találtam egy átváltó táblázatot DMC-be. Ha érdekel valakit, küldöm mailben. Írjatok nekem akkor! Címem: bertalan.ildiko75@gmail.com.

2012. január 19., csütörtök

Üdvözlet!

Köszönöm a lehetőséget, már régóta szerettem volna SAL-ban hímezni,  nekem ez lesz az első. Azt előjáróban mondom, hogy lehet hogy  rögtön az elején egy kicsit csúszni fogok, de igyekszem majd a későbbi hónapokban behozni a lemaradást!  Nagyon szép a minta!!! Remélem, jó kis csapat lesz!  A mintát honnan kapom meg?

Bejelentkezés

Jucus köszönöm a meghívást és már itt is vagyok. Imádom én is ezt a mintát és legjobban a különleges öltései tetszenek. Én a saját készletemből fogom kihímezni a mintákat, próbálok azért az eredetihez hasonlítani. Használni fogom hozzá a saját festésű fonalaimat is. Én is kihímeztem már a januári és a februári mintát és kb havonta szeretnék haladni. Majd meglátjuk. Íme:

The Dawn Thread - Pocket Calendar - Február

Sziasztok!

Ezen a héten esténként a februári TDT naptár mintán dolgoztam:) Nagyjából 8 új, speciális öltéstípust ismertem meg:) Azt nem mondanám, hogy meg is tanultam, mert ahhoz azért gyakorolnom kellene még, de így kezdésnek remek volt kipróbálni őket. Íme, ilyen lett Ő, a februári madaras minta:
The Dawn Thread - Pocket Calendar - February
 Nem ált rendelkezésre mindegyik speciális fonal, ami elő volt írva, így kigazdálkodtam az itthon fellelhető fonalak közül (pl. a 3 Dinky Dyes színátmenetes selyem helyett Eterna Silket találtam a királyi kincstáramban:)))).
Az első sorból már csak a március hiányzik:
Nagy totálban az első 2 hónap
Pedig úgy elhatároztam, hogy a Twilight Bridge-en fogok munkálkodni...hiába, na, a szerelem hímzés...de majd az is sorra kerül:) Persze csak *kateee Bonsai RR kendője után, amit el szeretném készíteni jövő hétvégéig a rám eső fácskát.

Puszi,

2012-es új projektem : The Dawn Thread - Pocket Calendar

Sziasztok!

Néhány hónapja nézegettem már ezt a naptáras minta sorozatot, mely a The Dawn Thread minták közül az egyik nagy kedvenc, de csak az év első napján határoztam úgy: most belevágok!!!
Vonzott benne, hogy Needlepoint Inc. Silk fonalakkal és néhány egyéb extrával kell hímezni, valamint a különleges öltéseket is szerettem volna gyakorolni:)
Január elsején szinte egész nap a "Január" hónapon dolgoztam abban reménykedve, hogy beigazolódik: amivel ezen a napon foglalkozunk, annak jegyében telik majd a teljes esztendő:)))
Tegnap alig vártam, hogy munka után folytathassam a vasárnap megkezdett munkát. Igaz, hogy már éjszakába nyúlóan hímeztem, de nagyon büszke vagyok rá, hogy készen lett:)))

The Dawn Thread - Pocket Calendar - January
minta: The Dawn Thread - Pocket Calendar
anyag: 32ct Chainmail Minster Linen (50*70cm)
fonalak: NPI Silk, Kreinik Blending Filament

Úgy tervezem, hogy minden hónapban egy mintát készítek majd el, így év végéig elkészül a naptár.